Wednesday 16 November 2011

Firefox v8 de WPAD problemini gidermek

Eger Firefox versiyon 8'i IPv6 destekleyen bir Windows surumu uzerinde kullaniyorsaniz ve kullaci dogrulama kaynakl sorunlar yasiyorsaniz sorunun sebebi FFox 8 de bulunan WPAD yorumlama hatasindan kaynaklaniyor olabilir.
  1png

 

Sorun benim gordugum kadari ile IPv6 ag kartinda iptal edilmis olsa bile Firefox 8 in Windows 7 isletim sisteminde illaki IPv6 adresi bulmaya calismasindan kaynaklaniyor, servis iptal olsa bile ::1 adresi donduruyor bu da WPAD iceriginin yanlis yorumlanmasina yol aciyor, ve siz eger bir Proxy belirtmisseniz bu kriterlere uymadigindan Direct degerini alabiliyor.

Basitce test etmek icin baska bir WPAD.dat dosyasi yaratarak icine sadece asagidaki komutlari ekleyin


function FindProxyForURL(url, host)
{
client_ip = myIpAddress();
alert(client_ip);
}



Burada amacimiz alert(myIpAddress()); ile kullaniciya browserin aldigi IP adresini gostermek.

Firefox u acip hatayi altiginizda Shift + Ctrl + J ile Error console u aciniz

  Image3

 

Error console size browserin gordugu adresi gosterecektir. Yukaridaki gibi bir adres veya ::1 donuyorsa bu sorunu gidermek icin Firefox'ta adres kismina about:config yazin. sonra filter kismna ipv6 yazinca asagidaki degeri goreceksiniz (network.dns.disableIPv6) ,

 
  Image4

 

bu degeri cift tiklayip True yaparsaniz Firefox IPv6 adresleri yerine IPv4 adreslerine oncelik verecek ve WPAD dosyanizi dogru yorumlayabilecektir.

  Image5

 

Eger bu islemi bir batch yardimi ile otomatiklestirmek isterseniz. Asagidaki sekilde bir batch dosyasi olusturabilirsiniz.


cd /D "%APPDATA%MozillaFirefoxProfiles"
cd *.default
set ffxpath=%cd%
echo user_pref("network.dns.disableIPv6", true);>>"%ffxpath%prefs.js"
set ffxpath=



No comments:

Post a Comment