Friday 16 January 2009

Vista & Windows 7 Run As ozelligi ekleme

Eger sizlerinde bir sistem yoneticisi olarak Vista veya Windows7 da Run As'in kirk yildir alistigimiz gibi shift+sag tusla ulasilamiyor olunmasi, shortcut yaratilmasi vs gibi tavsiye ve yontemlere muhtac kalmis olmamiz dislerinizi gicirtmaniza sebep oluyor olsa gerekki su an burayi okuyorsunuz. Bende bu ozelligin olmamasinin bu kadar gerginlik yaratmasindaki sebep aslinda sadece bunun oceki surumlerde varolmasi, cok basit arac oldugu kadar faydali olmasi, zaten Shift le basinca opsiyonel gelen bir ozellik olmasi ve neden cikartildigina akil erdiremem yatiyor sanirim. Az once Windows 7 kurdum onda da Run As kullanmam gerekti bu ozelligin kalktigini unuttum , farkedince de bu yaziyi yazmaya basladim, rahatlarim diye :).

Neyse Mark Russinovich i bilirsiniz hani cok kullandigimiz SysInternals araclarinin yazari, hatta MS bu firmayi bunyesine Mark'i da kadrosuna katti, sagolsun kendiside sanirim bu durumdam muzdarip, Shell Runas adinda dogal olarak minicik bir eklenti yapmis, bu eklenti sayesinde Run as Different User ozelligine kavusuyoruz kolayca. (Neden bu ufacik seyi Microsoft opsiyonel yayinlamak yerine, sisteme geri koymuyor anlamis degilim.)

Napiyoruz bunu yuklemek icin? hemen http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/cc300361.aspx adresini ziyaret ediyoruz, araci indiriyoruz, zip dosyasini aciyoruz, icindeki exe dosyasini tavsiyem uzerine Windows altina filan kopyaliyoruz sonra command prompt acip veya Run kutucugunda c:WindowsShellRunas.exe /reg yazip calistirip, sevindirik oluyoruz sanki yeni bir ozellik katmis gibi :)

ScreenHunter_01 Jan. 16 15.02

ScreenHunter_04 Jan. 16 15.03

No comments:

Post a Comment